ЗА БОЖИДАР ЦЕНДОВ

Казвам се Божидар Цендов, магистър психолог и гещалттерапията е част от моя живот. Използвам нейните  креативни техники, за да помагам на хората да подобряват взаимоотношенията със себе си и околния свят, да преодоляват страданията и да се справят по-добре със живота си.  За постигане на удовлетворителна промяна в живота. Божидар Цендов

Автор съм на книгата „Пътеводител на будния дух“.

В какво мога да ви помогна

Работя индивидуално и групово в следните направления:

 • себеосъзнаване и приемане на себе си,
 • личностно развитие,
 • взаимоотношения (интимни, семейни, родител-дете), преодолявяне на раздели
 • депресивни състояния, страхове, тревожност, неувереност
 • значими загуби,
 • емоционални травми ,
 • жизнени кризи,
 • стрес и бърнаут,
 • професионална реализация,
 • зависимости,
 • физически  заболявания,
 • проблеми с теглото,
 • репродуктивни проблеми,
 • и др.

Работя и онлайн.

Как ще работим заедно

Гещалттерапията е един от психотерапевтичните подходи. При него работим чрез взаимоотношенията между терапевта и клиента. Обръщаме внимание на това, което се случва в момента, за да осъзнаем какво се случва в живота ни. Този подход ни помага да изградим хармония със себе си и околната среда, и хора.

Можете да разчитате на равнопоставен диалог с мен. В този диалог моята роля е да ви подкрепя и насоча към това да се свържете със себе си, да разберете какви са вашите истински потребности и да откриете, че вие самите имате ресурсите за тяхното удовлетворяване.

Не заемам страна, не правя оценки, не ви давам готови решения. Приемам ви такива, каквито сте. На равнопоставени с вас начала ще водим диалог в защитена и сигурна среда на доверие. Ще провеждаме заедно експерименти, които ще ви помогнат да осъзнаете собствените си отговори и решения.

Не обещавам да ви е лесно, но всяко доближаване до границите ви на комфорт ще ви даде възможност да осъзнаете моделите, които вече не работят за вас и да изпробвате нови креативни начини за справяне в ситуации.

Ако се свързвате с тези неща и се нуждаете от удовлетворение и успех в живота, обадете ми се:  0888 605 365; Скайп: teodor_sofia; office@bojidartzendov.com

Членство в професионални организации:

Компетенции и обучения

Академично образование:

– Магистратура „Психология и психопатология на развитието“, ВСУ „Черноризец Храбър“, Варна

Обучения в школи и методи психотерапия: 

– Гещалт психотерапия –  Български Институт по Гещалттерапия

– Водещ на обучението „7 стъпки в Гещалттерапията“ към  Български Институт по Гещалттерапия

– Хипноза и хипнотерапия – „Ериксонова  Хипноза и Хипнотерапия“ – обучител Консуело Касула, председател на Европейското Дружество по Хипноза .

– Двугодишен период на обучение към Фондация „Фамилни Констелации – България“ воден от група международни преподаватели с водещ обучител Ласло Матиаковски. Фасилитатор Семейни Констелации. 

– Двугодишен период на обучение към Френския Институт за Фамилни и Системни Констелациии с преподавател Колин Д’Обре (Coline d’Aubret). Фасилитатор Фамилни и Системни Констелации. 

– Невро лингвистично програмиране (НЛП) и хипноза –  майсторско ниво невро лингвистично програмиране, обучение сертифицирано от д-р Ричард Бандлър (“бащата” на НЛП),  Джон Лавал (председателят на международната НЛП асоциация) и Александър Попов, тренер по НЛП.

Други терапевтични методи с поглед и принос към психичното:

– Цветотерапия (цветни есенции на д-р Бах) – обучител Лияна Петрова, психолог-цветотерапевт.

– Себереализация чрез актьорско майсторство – обучител актьора Михаил Милчев

За повече информация и за записване за консултация и психотерапия телефон 0888 605 365  (също viber и whatsapp), e-majl: office@bojidartzendov.com

Консултации и терапия за клиненти извън София и България се осъществяват по Skype.

Ако искате да получавате съвети и подкрепа по пътя ви към любов, успех и благосъстояние, абонирайте се тук Безплатно е!

error: Content is protected !!